ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ο/Η Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης είναι υπεύθυνος/-η για τον καλλωπισμό της κόμης και του τριχωτού της κεφαλής και παρέχει κάθε είδους εργασία κομμώσεων σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Περιγραφή-Αντικείμενο επαγγέλματος

Ο/Η Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης, ακολουθώντας τις οδηγίες και με την επίβλεψη του/της κομμωτή/-τριας, ασχολείται με τη φροντίδα και την περιποίηση των μαλλιών. Οι συνηθέστερες εργασίες που κάνει είναι το λούσιμο, το στέγνωμα, το χτένισμα των μαλλιών. Επίσης, όταν ο/η πελάτης/-ισσα κάνει αλλαγή χρώματος στα μαλλιά, επιμελείται τη βαφή, όπως και κάθε άλλη εργασία (ίσιωμα, περμανάντ κλπ.).

Τέλος, βασική επαγγελματική υποχρέωση είναι η καθημερινή ενασχόληση με την καθαριότητα και τη φροντίδα του κομμωτηρίου, του εξοπλισμού και των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ικανότητες

Η δεξιότητα στα χέρια, η ικανότητα λεπτών και συντονισμένων κινήσεων, η σημασία στη λεπτομέρεια, η φαντασία και η αισθητική άποψη είναι τα βασικά προσόντα που πρέπει να διαθέτει. Επίσης πρέπει να είναι υγιής, πρόθυμος/-η, ιδιαίτερα κοινωνικός/-η και να έχει επιμελημένη εμφάνιση.

Τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες

Οι πτυχιούχοι της ειδικότητας «Κομμωτικής Τέχνης» είναι σε θέση να :

Δυνατότητες απασχόλησης

Ο τεχνικός κομμωτικής τέχνης μπορεί να απασχοληθεί σε:

Εργασιακές συνθήκες

Η συνεχής ορθοστασία, η παρουσία πολλών ανθρώπων σε μικρό χώρο και ο θόρυβος δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες εργασίας, που γίνονται και ανθυγιεινές για όσους ασχολούνται ιδιαίτερα με τη βαφή των μαλλιών.

Το ωράριο είναι το ίδιο με αυτό των καταστημάτων, συνήθως όμως το υπερβαίνει λόγω φόρτου εργασίας ή άλλες φορές γίνεται ακατάστατο και εξαρτάται από τα ραντεβού των πελατών/-ισσών.

Ιστοσελίδα ΔΥΠΑ

Περισσότερες πληροφορίες για το επάγγελμα "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" θα βρείτε κάνοντας ένα κλικ στο παρακάτω κουμπί.

Μάθετε Περισσότερα

Ιστοσελίδα ΕΟΠΠΕΠ

Περισσότερες πληροφορίες για το επάγγελμα "ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ" θα βρείτε κάνοντας ένα κλικ στο παρακάτω κουμπί.

Μάθετε Περισσότερα
Μετάβαση στο περιεχόμενο