Σχετικά με τις

Πειραματικές ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ

Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η ΔΥΠΑ ίδρυσε το 2021 επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ) Μαθητείας, σε επτά πόλεις (Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Μυτιλήνη, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα), με τρεις –κατά  τόπους διαφορετικές– ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Οι ειδικότητες στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας είναι οι εξής:

  1. Τεχνίτης Μαγειρικής Τέχνης
  2. Τεχνίτης Επισιτισμού
  3. Υπάλληλος Υποδοχής Πελατών Ξενοδοχείου.

Οι ΠΕΠΑΣ εφαρμόζουν το δυϊκό σύστημα εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στη σχολική μονάδα με τη Μαθητεία (μάθηση σε εργασιακό χώρο με αμοιβή και ασφάλιση) σε επιχειρήσεις. Το θεωρητικό και εργαστηριακό μέρος υλοποιείται στις σχολές από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, ενώ η Μαθητεία στις επιχειρήσεις πραγματοποιείται από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο. 

Οι ΠΕΠΑΣ εγγυώνται την τοποθέτηση όλων των μαθητευόμενων σε θέσεις μαθητείας σε διακεκριμένες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου (ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων), αλλά και ενισχύουν την προοπτική της επαγγελματικής αποκατάστασής τους μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Πράγματι, οι απόφοιτοι των ΠΕΠΑΣ απορροφούνται, σε μεγάλο ποσοστό, στην αγορά εργασίας.

Πειραματικές Ειδικότητες ΕΠΑΣ

Δεν βρήκατε αυτό που ψάχνετε;

Μαθητεία / Επιχειρήσεις

Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα των ΠΕΠΑΣ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο